20:33
19 травня - "День вишиванки 2016"

Всесвітній день вишиванки — міжнародне свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського одягу. Дата проведення — щороку в третій четвер травня (будній день). В 2016 році День вишиванки припадає на 19 травня. Свято є самобутнім і самодостатнім, не прив'язане до жодного державного чи релігійного. У цей день кожен українець одягає вишиванку й виходить у ній на роботу, в університет, школу чи садочок. У культурі практично будь-якого народу є речі, які яскраво відображають його особливу національну традицію. Вишиванка - яскравий приклад і підтвердження цьому. Історія вишиванки своїми витоками сягає в незапам’ятні часи. День вишиванки - поки ще не офіційне і відносно нове народне свято, покликане сприянню єдності і культурного відродження всього багатонаціонального українського народу. Своя сорочка ближче до тіла, особливо, коли вона - вишиванка!

В Хотинській ЗОШ І-ІІІ ст. №5 урочисто відсвяткували День вишиванки. Всі учні та педагогічний колектив школи були в святковому національно-вишиваному вбранні. Адже вишиванка – ідентичний код української нації. Свято розпочалось з урочистої лінійки, яка закликала зберігати споконвічні народні традиції, українські цінності. На лінійці було нагороджено учнів-учасників Всеукраїнської гри «Соняшник»

   

Учнями 8-А класу(кл.кер.Сердюк І.О.) проведено позакласний захід «Чарівна краса вишиванки».Старшокласники ознайомилися з традиціями та символікою української вишивки. Проведення такого свята продемонструвало, що вихованці школи разом зі своїми батьками відчувають себе справжніми українцями та налаштовані на збереження культури, звичаїв й традицій свого народу.

 

 

 

Переглядів: 551 | Додав: Алекс | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
close