12:17
Співпраця із волонтерами Корпусу миру США

   

     Корпус  Миру США є урядовою організацією, яка сприяє зміцненню миру і дружби між людьми різних національностей і культур.  В Україні ця організація співпрацює з прогресивними учбовими закладами та організаціями, які прагнуть розширити свої знання про американців  і діяльність професійних організацій та учбових закладів США, що, у свою чергу, допоможе американцям більше дізнатися про Україну, її мову та культуру.

        Протягом чотирьох десятиліть Корпус Миру надає технічну допомогу в понад 120 країнах світу. Фінансування діяльності Корпусу Миру здійснюється за рахунок податків, які сплачуються громадянами США.

        Корпус Миру тісно співпрацює з Міністерством економіки України, Міністерством освіти та науки України та Міністерством екології та природних ресурсів України, а також з обласними державними адміністраціями та міськими органами виконавчої влади.

        Корпус Миру почав співпрацю з українським урядом та приватними організаціями у травні 1992 року, коли Президент України Леонід Кравчук та Президент США Джордж Буш підписали двосторонню угоду про започаткування програм Корпусу Миру в Україні. Відтоді волонтери Корпусу Миру безпосередньо охопили своїми програмами понад один мільйон українських громадян шляхом проведення навчання в школах,коледжах та університетах,працюючи пліч-о-пліч з українськими колегами в бізнес-центрах, громадських організаціях та місцевих органах виконавчої влади в усіх регіонах України.

ЦІЛІ КОРПУСУ МИРУ

·   Допомагати громадянам України у задоволенні їхніх потреб у технічній допомозі.

·   Сприяти кращому розумінню американців українцями і навпаки.

        Корпус Миру працює в Україні у трьох напрямках:викладання англійської мови як іноземної; розвиток бізнесу та розвиток молоді.

        

Саме тому з 15.02 по 18.02 у Львові проходив тренінг українських вчителів - партнерів та волонтерів Корпусу Миру на тему: «Project Design and Management Training”, де учасники мали можливість отримати інформацію щодо роботи на оформленням над різного роду проектами спрямованих на розвиток громад, серед учасників були і представники м. Хотина, а саме вчитель англійської мови Хотинської ЗОШ І-ІІІ ступенів№5 Дрилінська Наталя Ярославівна та волонтер Корпусу Миру США в Україні Mindy Borth. Дні були насиченими та плідними, оскільки наприкінці тренінгу кожна пара (український вчитель-партнер та волонтер) презентували свої ідеї щодо впровадження у своїх громадах. Ну і звичайно наприкінці кожен учасник отримав Сертифікат проходження тренінгу.

Переглядів: 615 | Додав: Алекс | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
close