16:07
Роз'яснення щодо роботи під час карантину до 24.04.20

Про організацію освітнього процесу у ЗЗСО під час карантину до 24.04.2020 р.

Нормативна частина

Розпорядчі документи Президента України, Кабінету Міністрів України, Міністерства освіти і науки України, у тому числі, Лист МОНУ №1/9-173 від 23.03.20. До уваги слід взяти вчорашній прес-брифінг В.о Міністра освіти і науки України Любомири Мандзій, на підставі якого керівникам буде розіслано листи.

Організаційно-адміністративна частина

Режим роботи ЗЗСО

Згідно ч.4 Ст.38 ЗУ «Про повну загальну середню освіту» організація освітнього процесу та діяльність ЗЗСО в цілому належить до повноважень керівника. Відповідно до Постанови КМУ №211 від 11.03.20, Наказу МОН №406 від 16.03.20, а також останніх рішень Уряду, рекомендацій МОН керівники ЗЗСО мають бути проінформовані, що загальнонаціональний карантин продовжено до 24 квітня 2020 р. Адміністрація закладу може і має організувати, координувати  та здійснювати контроль за виконанням вчителями освітніх програм Керівникам ЗЗСО слід врахувати даний факт та внести зміни до наказів про організацію роботи очолюваних ними закладів під час карантину. Окрім терміну продовження карантину необхідно продовжити до 24 квітня:

  • гнучкий графік режиму роботи працівників;
  • заходи щодо виконання працівниками методичної, організаційно-педагогічної роботи (індивідуальні плани професійного розвитку, підвищення кваліфікації педагогічних працівників, самоосвіти тощо);
  • заходи щодо збереження систем життєзабезпечення (охоронного режиму);
  • освітній процес в режимі дистанційного навчання.

Щодо засідання атестаційних комісій

Необхідно зазначити, що згідно Наказу МОНУ від 26.03.20 №458, п.1. –проведення засідань педагогічних рад, атестаційних комісій проводити в режимі онлайн, необхідні матеріали подавати засобами електронного та/або поштового зв’язку.  У випадку неможливості забезпечити проведення засідання атестаційних комісій в режимі онлайн вжити всіх необхідних заходів для мінімізації тривалості перебування у закладі освіти членів атестаційних комісій та педагогічних працівників, які атестуються.

Департамент освіти і науки Чернівецької обласної державної адміністрації рекомендує завершити провести засідання атестаційних комісій 1-го рівня до першої декади квітня 2020 р.

Про дистанційне навчання

Колеги прошу звернути вашу увагу на якість дистанційного навчання, посилити використання вчителями технологій одночасної онлайн-сесії при проведенні уроків, консультацій (з використання можливостей, Google Classroom, Zoom, Teacher at home, Microsoft Teams, Class Dojo, Мій клас), методичні поради та розробки щодо організації дистанційного навчання ви можете знайти на сайті Департаменту, ІППOЧО, навчальні можливості платформи Міністерства цифрової трансформації (Карантин онлайн-сервіси для вчителів), Ed-era, телеуроки каналів Рада, Культура і просимо не забувати наші місцеві проекти: «ЗНО на 200» на телеканалі Промінь та Вчимося разом на ТВА. Особливу увагу хочу звернути на організацію дистанційного навчання для молодших класів (Програма дистанційного навчання від видавництва «Країна Мрій», KM Media EdProfi, Розумники, тощо дають такі можливості).

Департамент освіти і науки Чернівецької обласної державної адміністрації рекомендує керівникам місцевих органів управління   освітою райдержадміністрацій,  Чернівецької міської ради,  об’єднаних територіальних громад, директорам закладів фахової передвищої, вищої, професійної (професійно-технічної) освіти, закладів освіти обласного підпорядкування промоніторити якість  та стан дистанційного навчання в закладах освіти.

Переглядів: 203 | Додав: Алекс | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
close