13:50
День Соборності України

Україна соборна –

наша гордість і слава

    22 січня – День Соборності України.

День 22 січня 1919 року ввійшов до національного календаря,  як велике державне свято – День Соборності України. Саме тоді на площі перед Київською Софією відбулася подія, про яку мріяли покоління українських патріотів: на волелюбному зібранні було урочисто проголошено злуку Української народної республіки і Західноукраїнської народної республіки:  «Віднині зливаються в одно віками відділені одна від одної частини України – Галичина, Буковина, Закарпаття і Придніпрянська Україна – в одну Велику Україну… Віднині український народ, звільнений могутнім поривом своїх власних сил, має змогу об'єднати всі зусилля своїх синів для створення нероздільної незалежної Української Держави на добро і щастя українського народу».

 У Хотинській ЗОШ І-ІІІст.№5 відбулися заходи до Дня Соборності України. Учнями 10 класу проведено урочисту лінійку присвячену Соборності України. У шкільній бібліотеці організовано книжкові виставки: «Моя Україна - велика країна, весь Всесвіт для мене вона!»,  «Важкий шлях до державності».  Школярами 5-7 класів створено плакати «Україна – єдина!». Педагогічний колектив прийняв участь у акції «Ланцюг єдності до Дня соборності».

  Єдність і свобода робить нас гідними нащадками наших батьків! Будемо з трепетом зберігати цей безцінний скарб! Хай береже нас усіх Господь і слава Йому за цю прекрасну країну - Україну! 

Переглядів: 485 | Додав: Алекс | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
close