12:10
День пам’яті та примирення

Згідно Указу Президента України  «Про заходи з відзначення у 2015 році 70 – ї річниці  Перемоги над  нацизмом у Європі та 70-ї річниці завершення Другої  світової війни» Україна розпочала  нову традицію святкування 8 та 9 травня в європейському дусі пам’яті та примирення. Долучилися до відзначення цієї дати і в Хотинській ЗОШ І-ІІІ ступенів № 5.

З нагоди відзначення Дня пам'яті та примирення - 8 травня та Дня перемоги - 9 травня  проведено ряд заходів під гаслом “Пам'ятаємо. Перемагаємо”.

Згадати тих, хто пройшов крізь пекло війни, кому вдалося вижити, хто з думкою про своїх дітей, дружин та матерів поліг у бою, зібралися педагогічний колектив та учні школи на урочистій лінійці «Ніхто не забутий, ніщо не забуте!».

І живуть у пам’яті народу

Його вірні дочки і сини,

Ті, що не вернулись із походів

Грізної, великої війни.

 З метою гідного вшанування подвигу українського народу в Другій світовій війні, його вагомого внеску в перемогу антигітлерівської коаліції в кожному класі пройшли виховні години «Мужність і відвага крізь покоління», «Про минуле серце пам’ять зберігає»,  «Волю не дають, а здобувають», «Порозуміння заради майбутнього України», «Збережемо пам’ять про подвиг» із переглядом історичного кіно. Для учнів 1-4-х класів були проведені   уроки  пам’яті , на яких класні керівники висвітлили  події Другої світової  війни та бойовий шлях, що пройшов український народ за роки війни та  бібліотечна година «Вони йшли на смерть за Батьківщину». У цей складний для нашої країни час, українці як ніколи повинні усвідомити свій внесок у перемогу в Другій світовій війні, пам’ятати про тих, хто поліг у вирі  страшних подій. Знати про те, що український народ сильний, і якими б страшними не були сторінки нашого минулого, вміли не впасти, вистояти і рушити далі.

Тамазликар Н.М. разом із учнями 6-Б класу підготували захід «Ніколи. Знову» для учнів 5-7-х класів. Метою якого було виховувати у дітей почуття патріотизму; поважне відношення до історичної пам’яті свого народу; моральну культуру учнів, розвивати здатність відчувати, співпереживати, вміння слухати оточуючих. Під час свята учні та педагоги розповідали про важкі часи війни,  незабутній подвиг солдат, які ціною свого життя врятували світ від фашизму, про  нелегке життя в тилу. Пам’ять загиблих героїв, які віддали своє життя за Батьківщину, учні, педагоги вшанували хвилиною мовчання.

В цей день пам’ятні і скорботи вклонімося усім полеглим, схилімо голови в журбі й задумі. Пам`ятаймо про тих, хто повернувся з цієї проклятої людьми війни, а також про тих, хто воює на Сході України захищаючи цінність України.

 

 

Переглядів: 776 | Додав: Алекс | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
close