16:38
День Гідності та Свободи
Сьогодні, 21 листопада, в Україні втретє відзначають День Гідності та Свободи

Свято встановлено на честь початку в цей день двох революцій в українській історії: Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013 року.

День Гідності та Свободи став своєрідним наступником свята Дня Свободи, що відзначався на честь Помаранчевої революції з 2005 по 2011 роки 22 листопада, але згодом був скасований. Саме 21 листопада 2013 року розпочались перші протестні акції української громадськості у відповідь на рішення тодішньої влади щодо припинення курсу на євроінтеграцію та скасування процесу підготовки до підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.

З метою вшанування патріотизму та мужності громадян, які  постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини та громадянина, національних інтересів України та її європейського вибору,  прищеплення любові до Батьківщини 21 листопада у Хотинській ЗОШ І-ІІІ ступенів № 5 проведені наступні заходи:

1. Загальношкільна лінійка проведена учнями 9-А класу, на якій зачитали Указ Президента України, згідно з яким в Україні 21 листопада відзначається День Гідності та Свободи та вшанували хвилиною мовчання загиблих Небесної Сотні.

2. Шкільний бібліотекар Анісімова А.Б. організувала для учнів школи літературну виставку "Герой, боєць, майдан".

3. Класні керівники проводили години спілкування  з учнями школи "Революція гідності"

4. Гаврилюк І.М. та учні 7-Б класу  провели урочистий захід, присвячений Дню Гідності та Свободи. семикласники підготували виступи, презентації, відеоматеріали про події, які стали підґрунтям для відзначення цієї дати.

Гостями заходу були старші сержанти Коваленко Е.Е. та Божек О.О. , які розказали багато цікавих фактів з перебування військових на сході України.

У День Гідності та Свободи ми низько вклоняємося Ковалю Олександру, учневі нашої школи, який загинув 1 січня під Маріуполем, при виконанні бойового завдання.

У цей знаменний і величний день з гордістю можна говорити, що українці – це народ, який заслуговує поваги світової спільноти. Адже ми разом довели, що українці – це народ глибоко патріотичний, з високим почуттям гідності і непереборним духом свободи!
Тож щиро вітаємо всіх з Днем Гідності і Свободи. Бажаємо, щоб здійснилася закладена славетними історичними подіями велична мета сучасності – успішна розбудова економічної, духовно багатої, вільної і демократичної України!
Будьмо гідними нащадками борців за свободу України і пам’ятаймо слова Великого сина українського Василя Симоненка: «Народ мій є! Народ мій завжди буде! Ніхто не перекреслить мій народ!»

 

Переглядів: 476 | Додав: Алекс | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
close