19:12
Торгівля людьми — соціальна проблема сучасності

В усьому світі торгівля людьми — один з найтяжчих злочинів проти особи. 15 листопада 2000 р. Генеральна Асамблея ООН прийняла резолюцію 55/25, яка містить Протокол про попередження та припинення торгівлі людьми, особливо жінками і дітьми, та покарання за неї, який доповнює Конвенцію ООН проти транснаціональної організованої злочинності. У цьому документі вперше подається міжнародне визначення поняття «торгівля людьми»: торгівля людьми означає здійснювані з метою експлуатації вербування, перевезення, передачу, переховування або утримання людей шляхом загрози або застосування сили, інших форм примусу, викрадення, шахрайства, обману, зловживання владою або уразливістю становища, або шляхом підкупу, у вигляді платежів або вигод, для одержання згоди особи, яка контролює іншу особу.

На базі Міжнародного жіночого правозахисного центру «ЛА СТРАДА-УКРАЇНА» працюють Національна дитяча «гаряча» лінія (0 800 500 225 або 772 з мобільного) та «гарячі» лінії з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та гендерної дискримінації (0 800 500 335 або 386 з мобільного).

             Особам, які постраждали від насильства та торгівлі людьми надається соціальна, медична, правова, освітня та матеріальна допомога.

Переглядів: 412 | Додав: Алекс | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
close