20:38
ПОВАЖАЮ ЄВРОПЕЙСЬКІ ЦІННОСТІ – БУДУЮ СУЧАСНУ УКРАЇНУ

Під такою назвою першого вересня пройшли перші уроки спрямовані на поглиблення знань школярів про інтеграцію України до Європейського Союзу, формування в учнів європейських цінностей, розуміння основних принципів толерантності, міжкультурного діалогу та демократичних перетворень.

Після першого уроку школярі 5-11 класів взяли участь у флешмобі під гаслом «Україна – це Європа». Учні дійшли до висновку, що насамперед наша Вітчизна є європейською країною не тому, що її територія — центр Європи, а тому що українці здавна сповідують ті принципи свободи й незалежності, які притаманні багатьом народам інших держав.

Варто згадати лише окремі події історії, щоб переконатися в цьому: утворення й розквіт Запорізької Січі з її вільнолюбними традиціями, народний бунт проти кріпацького устрою, репресій радянських часів, боротьба проти численних утисків мови та культури... Усього й не перелічити.

Віримо, що у майбутньому пов'яжемо свою долю з Європою, бо ми того варті, бо ми – серце Європи, бо нас підтримує слово Грушевського, бо ми вслухаємося у заповіти Кобзаря, бо маємо ніжну душу Лесі і мужність Франка, талановитість Марусі Чурай і хоробрість Мазепи.

 

Переглядів: 562 | Додав: Алекс | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
close