17:36
Особиста гідність. Безпека життя. Громадянська позиція.

Міністерство освіти і науки України інформує про програму виховної роботи з питань протидії торгівлі людьми «Особиста гідність. Безпека життя. Громадянська позиція» для учнів 7-11 класів (лист від 28.05.2015 р. №1/9-264).

 

До програми розроблено методичні матеріали, що схвалені до використання науково-методичною комісією з проблем виховання дітей та учнівської молоді Науково-методичної ради з питань Міністерства освіти і науки (протокол № 3 від 14.10.2014 р.)

Інноваційність Програми «Особиста гідність. Безпека життя. Громадянська позиція» полягає, по перше, в тому, що фактично вона є першою спробою представити систему виховної роботи саме у сфері профілактики торгівлі людьми шляхом формування в учнівської молоді внутрішнього ціннісного стрижня та необхідних життєвих навичок. А по-друге, вона пропагує новітні засоби технологічного забезпечення виховного процесу.

Особливістю Програми є визначення таких основних орієнтирів виховання та розвитку учнів: сприяння самопізнанню, самореалізації, самоствердженню і самовдосконаленню особистості; розвиток навичок відповідальної і водночас безпечної поведінки, умінь адекватного прийняття рішень у різноманітних, у т. ч. складних, життєвих ситуаціях; визначення та формування громадянської позиції особистості.

 

Переглядів: 369 | Додав: Алекс | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
close