12:54
«Хотинські козаки» отримали сьому перемогу у військово-патріотичній грі «Сокіл» («Джура»)

Протягом століть на козацьких традиціях виховуються покоління українців, які нині з честю і гідністю стають на захист України проти східного агресора-загарбника.
Потужна хода Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») є переконливим свідченням щирого прагнення молодого покоління як до волі, так і до єднання.
З 28 по 30 квітня у Чернівцях відбувся ІІ етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»), де в козацьке коло зібралися 15 кращих роїв Буковини. Честь Хотинського району вже традиційно захищав рій «Хотинські козаки» ЗОШ №5, який знову повернувся додому з перемогою.
Юні джури Хотинщини під керівництвом Альберта Мітасова своєю перемогою ще раз засвідчили, що молодь готова до захисту і розбудови своєї держави, до збереження і примноження слави наших предків, які завжди бачили Україну самостійною, незалежною, самодостатньою країною.
Учасники гри змагалися на етапах: «Впоряд» (стройова підготовка), «Рятівник» (надання першої медичної допомоги), «Смуга перешкод» (пішохідний туризм), гра «Відун» (інтелектуальні змагання з історії України, козацької доби та сучасних Збройних сил України), звітували про виконане «Добре діло» та мали змогу показати спритність і силу у конкурсі «Перетягування линви». Ці змагання продемонстрували згуртованість учасників, уміння діяти командно.
«Хотинські козаки» пройшли усі випробування гідно, продемонструвавши козацьку звитягу, волелюбність, патріотизм, побратимство. Журі визнало абсолютну першість нашого рою у конкурсах «Ватра», «Впоряд», «Рятівник» та «Добре діло», присвячене героям Хотинщини. Дещо поступилися хотинські джури іншим командам у конкурсах «Таборування» та підтягування і посіли третє місце. Досягнуті високі результати принесли «Хотинським козакам» уже чергову сьому перемогу.
– Я люблю свою Батьківщину і хочу, щоб її любили мої учні, – ділиться думками А. Мітасов. – Щиро, жертовно, не за чини і винагороди. Тому в своїй роботі зробив наголос на засадах козацької педагогіки, які впродовж багатьох років впроваджував у свою педагогічну діяльність.
Така плідна натхненна багаторічна праця дає результати. Альберт Юрійович укотре засвідчив не на словах, а на ділі, що він дбає про майбутнє України – її діти. Якими ми їх виховаємо – такими вони виховають своїх дітей.

Джерело: газета "Хотинські вісті"

 

      

Переглядів: 514 | Додав: Алекс | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
close