14:46
Гранітні обеліски, як медузи...

«Гранітні обеліски, як медузи,
Повзли, повзли і вибилися з сил.
На цвинтарі розстріляних ілюзій
Уже немає місця для могил.
Мільярди вір – зариті у чорнозем,
Мільярди щасть – розвіяні у прах...»
В.Симоненко


       
        Напередодні  Дня пам'яті жертв Голодомору 1932-1933 років  в Хотинській ЗОШ І-ІІІ ст..№5 відбулася тематична лінійка "День пам'яті і жалоби".

Вчитель історії Паладюк О.В. провела з учнями 9-11 класів  урок-пам'ять «Трагічними сторінками історії» Мета уроку: донести до учнів  документи, факти страхітливої історичної події – голодомору в Україні 1932 – 1933 років; висловити гірку правду, щоб знали школярі через які страждання пройшов наш народ.
    Кожен народ має свої традиції, історію, пам’ять. Минуло багато років  від часу тієї страшної трагедії Голодомору 1932-1933 років. Ця тема не може бути байдужою для кожного з нас.

      Кажуть, що час лікує душевні рани. Але рану в серці України, пов’язану з Голодомором 1932-1933 років, загоїти неможливо. Вона завжди нагадуватиме про те, як у людей відбирали хліб, забирали все, чим можна було підтримувати життя.

     У зв’язку з 82-ми роковинами Голодомору 1932-1933 років в Україні, відбулися поминальні, жалобні заходи з вшанування пам’яті мільйонів загиблих співвітчизників.Учні та педагоги  нашої школи також стали учасниками скорботного мітингу-реквієму, запалили жалобні свічки, щоб душі закатованих голодом отримали вічний спокій і смирення.
Хвилиною мовчання  вшанували пам’ять  земляків які загинули внаслідок Голодомору 1932-1933 років.

      У шкільній бібліотеці оформлено виставку літератури «Чорні сторінки історії» до Дня пам'яті жертв Голодомору 1932-1933 рр.


Мир і злагода — це головне, що нам потрібно сьогодні. Пам'ятаючи про трагедію минулих років, ми з надією дивимося в майбутнє і віримо в нашу державу.

Переглядів: 577 | Додав: Алекс | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
close