10:34
До 150-річчя від дня народження Михайла Грушевського

У кожного народу є свої історичні постаті першої величини. В Україні до таких велетнів національної культури належить Михайло Грушевський (1866-1934) — визначний історик, археолог, літературознавець, соціолог, публіцист, письменник, організатор української науки, громадсько-політичний і державний діяч, засновник Української Народної Республіки. Саме з його творчою спадщиною пов'язані ідеї відродження української культури і науки, історичної свідомості й національної гідності народу.

   У вересні 2016 року в Хотинській ЗОШ І-ІІІ ст.№5 відзначено 150 - річчя від дня  народження М.Грушевського. На загальношкільній лінійці представники шкільного парламенту провели вікторину по творчості М.Грушевського. Вчитель історії  Паладюк Олена Василівна у 5-11-х класах провела інформаційні хвилинки «Михайло Грушевський – український історик, громадський і політичний діяч», на яких  ознайомила учнів з його біографічними даними, науковими працями.  

   Учні 10-11-х класів   Ісак Мар`яна та Шевчук Каріна  підготували презентації про Михайла Грушевського, які презентували для учнів 8-9-х класів в актовому залі школи. Про життя і діяльність М.Грушевського школярі  мали можливість ознайомитись в коридорі школи.

   У шкільній бібліотеці оформлено поличку «Михайло Грушевський – світило української державності».

Переглядів: 443 | Додав: Алекс | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
close