19:03
День Землі

22 квітня відзначається 50-річчя заснування екологічного свята - Дня Землі. Його відзначають понад мільярд людей в різних країнах. Щороку для події обирається актуальна тема. Для 2020 року обрано важливе питання - кліматичні зміни. Зміна клімату є найбільшою проблемою для майбутнього людства і систем життєзабезпечення, які роблять наш світ придатним для життя. 
Кожен з нас може внести свій маленький вклад у справу збереження довкілля: прибрати від сміття хоча б невеличку територію, посадити дерево, на день відмовитись від користуванням автотранспортом, вимкнути вчасно воду чи світло. Саме такі маленькі справи допоможуть врятувати природу Землі.
Цікаві факти про планету
1.У Землі є свій прапор – це фото планети з космосу на синьому тлі (зроблене астронавтами з Аполлону-17 на півдорозі до місяця).
2.Найбільш витривалий організм на Землі – це тихоходи: у відкритому космосі може вижити 10 днів. Для порівняння людина без спецкостюма – лише 2 хвилини.
3.Земна доба– це не звичні нам 24 години, а насправді 23 год., 56 хв. і 4 с. Її наукова назва – зоряна доба (це час обертання планети навколо її осі).
4.Кількість кисню на Землі з часом зменшується: динозаври свого часу жили при більшій кількості кисню. При нинішній “дозі” вони вижити не змогли б.
5.У Землю кожного дня влучає 8,6 млн блискавок.

Переглядів: 247 | Додав: Алекс | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
close