20:40
День українського козацтва

14 жовтня - це день, коли українці відзначають три величні свята: День українського козацтва, свято Покрови Пресвятої Богородиці і День захисника України. Божа Мати здавна вважалася покровителькою козацького війська, заступницею народу України та вояків, що боронили нашу землю від ворога. Цього дня відбувалась Велика козацька рада, де обирали гетьмана і визначали, як далі житиме козацтво. У нашій культурі козак - це звитяжний воїн, озброєний захисник батьківщини, що боронить віру, гідність і звичаї нашого народу. Тому, цей день поєднує в собі все найдорожче для кожного українця.

Учора, у переддень цього визначного свята, учні нашої школи мали прекрасну нагоду взяти участь у змаганнях під назвою "Козацькі забави". Ідейним натхненником і активним організатором цього дійства став наш учитель історії Іваночко Василь Михайлович. Веселе і неймовірно цікаве свято проводилося на свіжому повітрі і з дотриманням усіх вимог карантину. Діапазон вікових категорій учасників охоплював учнів 5-10-х класів. Конкурси, естафети і змагання були між паралельними класами. У переліку змагань: перетягування канату, віджимання, підтягування на перекладині, армреслінг, стрибки в мішках, смуга перешкод, а також проводилась музична й історична вікторина. Спортивні конкурси показали міць і незламність духу наших учнів, а вікторини збагатили знання школярів про історію козацтва і їхній побут. Допомагали в організації та проведенні змагань учні 11-Б класу та джури Куреню ім. А. Ю. Мітасова. Святковий і запальний настрій учасників змагань, учителів і вболівальників став найкращим показником вдалості і актуальності козацьких забав. Усі: і переможці, і ті, кому цього разу не все вдалося, були нагороджені солодкими призами. Із словами подяки до учнів звернулась заступниця директора школи О.О. Осіпова. А директор, С. Л. Анісімова, вручила грамоти за участь і перемогу в змаганнях.

Тож, вітаємо зі святом наших воїнів-захисників, козаків та козачат, усіх українців. Щиро зичимо здоров'я і наснаги у захисті нашої Батьківщини та відродженні кращих національних традицій!

Переглядів: 231 | Додав: Алекс | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
close