21:07
День міста

17 вересня Хотин відзначив  1015-ліття
 

    Жителі та гості Хотина усією громадою відзначили День міста, відвідуючи спортивні, мистецькі та творчі заходи. У весь день вирувала колоритна концертно-розважальна програма. Поряд із яскравими художніми номерами юних талантів нашого краю глядачі могли також насолодитися виступами духового та симфонічного оркестрів, камерного хору, музичних гуртів.
Козацькому роду нема переводу! У древньому Хотині бережуть козацькі традиції, а особливо учні Хотинської ЗОШ І-ІІІ ст..№5  рій "Хотинські козаки" імені Юрія Кушніра: це вони довели під час видовищного  виступу.
Хотинчан поздоровили Хотинський міський голова Микола Головльов, депутат Верховної ради Макисим Бурбак, перший заступник голови облдержадміністрації Михайло Павлюк, депутат обласної ради Любов Годнюк, голова районної ради Олександр Плаксивий, перший заступник голови райдержадміністрації Володимир Марцинкевич, міський голова м. Кам'янець-Подільський Михайло Сімашкевич, перший заступник голови комітету В Ради з питань бюджету Василь Амельченко. Привітали хотинчан і гості з-за кордону: примар міста Сороки з Молдови, примар комуни Вама Ніколай Балтаг з Румунії.

  Діти охоче брали участь у майстер-класах та конкурсах, веселилися на атракціонах та каруселях. Також їх розважали кумедні клоуни. Неабияк потішив малих ласунів величезний торт, виготовлений до річниці Хотина із зображенням фортеці.
В естафетному пробізі команди хлопчиків та дівчат нашої школи посіли ІІ призове місце. Їх нагороджено грамотами та медалями.
  У центральній частині міста діяли різноманітні ярмарки. Купити можна було не лише смаколики, а й прикраси для себе чи друзів: вишиті картини та сорочки й гончарні та керамічні вироби. Привертали увагу фотовиставки та експозиції робіт від майстрів декоративно-ужиткового мистецтва.

   А ввечері цього дня жителі міста обрали найдостойнішу серед красунь – міс Хотина. Володаркою титулу стала Ангеліна Бутко. А учениця 9-Б класу Николюк Анастасія нагороджена титулом міс Елегантність.

 

Переглядів: 669 | Додав: Алекс | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
close