16:29
Чорнобиль - біль України

Сумна дата для українців. 26 квітня - 31-а роковина Чорнобиля - найбільшої техногенної катастрофи в історії людства.

Рівно стільки років минуло з того часу, коли йшла битва незахищених людей із радіацією, яка не завершилась й по сьогоднішній день. Дні самопожертви, дні страху, які вразили весь світ. Вже 31 рік «мирний» атом завдає непоправної шкоди здоров’ю людей в Україні. 31 рік живуть між життям і смертю ліквідатори наслідків аварії на ЧАЕС.

Кожного року ми повертаємося пам’яттю і серцем до незабутніх трагічних подій, щоб ще раз осягнути, кому зобов'язані мирним небом над головою, можливістю жити і ростити дітей та онуків. Віддаємо данину шани і вдячності тим, хто пожертвував найдорожчим, хто пішов у вічність заради життя і майбутнього свого народу та всього людства.

«Чорнобиль – біль України», під такою назвою відбувся виховний захід в Хотинській ЗОШ І-ІІІ ступенів №5, підготовлений вчителем українознавства Бернавською О.А. Учні переглянули фільми, ролики, презентації, згадали перших пожежників на ЧАЕС, рятівників, всіх ліквідаторів аварії і вшанували їх пам'ять. Учні 7-А класу створили гарний екскурс, поетичний та історичний, поринули у події 1986 року – до та після трагедії. Переглянули документальний фільм «Секунди до Чорнобильської катастрофи», дізналися багато нового про цю трагедію. Захід справив на усіх присутніх велике враження.

Також з нагоди дня пам’яті жертв Чорнобильської катастрофи в приміщенні шкільної бібліотеки Хотинської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 5 бібліотекарем Анісімовою А.Б. підготовлена інформаційна виставка «Чорнобиль - гріх непростимий». Вона містить документальні матеріали про перших ліквідаторів пожежі на ЧАЕС, описи тих подій, а також вірші українських поетів на цю трагічну тему.

Класний керівник 9-А класу Сердюк І.О. провела годину спілкування з учнями на тему «Радіаційна безпека» з переглядом відеофільму.

Проведені заходи присвячені пам’яті жертв Чорнобиля мають допомогти школярам осягнути масштаби катастрофи. Їх метою є також нагадування прийдешнім поколінням про величезну відповідальність перед людством тих, хто безпосередньо працює з мирним, як здається, атомом, про страшні наслідки Чорнобильської катастрофи для людей і природного оточення, а головне про жертовний подвиг ліквідаторів цієї екологічної катастрофи.

   

Переглядів: 547 | Додав: Алекс | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
close